Agriturismo Villa Ferranti Abruzzo-mijn eerste blog

Agriturismo Villa Ferranti Abruzzo-mijn eerste blog

Dit is mijn eerste blog. Het lijkt mij leuk om je af en toe mee te nemen in het leven bij agriturismo Villa Ferranti Abruzzo. Mijn man, zoontje en ik zijn 1,5 jaar geleden geëmigreerd naar Italië om een nieuw leven te beginnen. Namelijk als trotse eigenaren van een agriturismo middenin de prachtige streek Abruzzo.
De afgelopen weken vroeg ik mij af waarover ik die eerste blog dan ga schrijven. Is nog best moeilijk.
Laat ik maar gewoon beginnen en ik zie wel wat er uit mijn pen komt. Maar laat het mij weten wanneer je iets mist. Ik vertel het je graag.

Bauke, Melanie en Julius

La vita e bella

Misschien kan ik starten met aan je uit te leggen waarom ik het hier zo prachtig vind. En waarom ik dit heel graag met jou wil delen. Dus wat heeft agriturismo Villa Ferranti Abruzzo jou dan allemaal te bieden? Ik ga een aantal punten noemen. Dingen die mij zo te binnen schieten. Gewoon zo uit de losse pols hoor. Maar let op, dit is nog maar het topje van de ijsberg. Er is nog zoveel meer. En het leuke is; bijna niemand weet er nog van. Alleen jij omdat je dit nu leest. Tegen niemand vertellen dus. Of..uhm..eigenlijk wel. Maar niet aan te veel mensen, anders wordt het zo druk. Nou ja, je snapt het wel. Toch?
Maar goed. Het lijstje dus….daar komt ie..

Praten met Emilio

Een leuk gesprek in onze groentetuin met Emilio – de vorige eigenaar van het huis, goede vriend en onze raadgever of eigenlijk bijna familie – die ondanks de taalbarrière graag en met trots alle groenten laat zien die op dat moment in zijn ´Orto´ groeien. Alleen al die tomaten! Ik kan het niet uitleggen. Die moet je proeven.

Het uitzicht

Het uitzicht vanuit ons luxe zwembad op de Calanchi (google het maar eens) en de glooiende heuvels. En terwijl je zo over de heuvels tuurt, zie je in de verte een eigenaardige tractor die het land bewerkt. Interessant. Het is bijna meditatief. De rust die je ervaart wanneer je naar een boer die zijn land omploegt kijkt. En dan val je in slaap.

Uitzicht vanaf het zwembad bij agriturismo Villa Ferranti Abruzzo

Alles is vers

Een lunch of diner aan het strand met de verste vis en schaal- en schelpdieren die je maar kunt bedenken – ze lopen nog net niet van je bord af – en je zit echt tussen de Italianen. Buitenlandse toeristen kom je hier nog weinig tegen. En die prijzen….dat geloof je niet. Je bent in Nederland meer kwijt in de supermarkt!

Bergtoppen

Een bijzondere wandeling, of fietstocht, door een landschap dat je nog nooit eerder hebt gezien op de hoogvlakte van Campo Imperatore. Je bent op 2.000 meter hoogte omringt door bergtoppen van wel bijna 3.000 meter. Met wilde paarden, schapen en koeien…

De Pasta-avonden bij agriturismo Villa Ferranti

De gezelligheid en interactie met andere gasten. En niet te vergeten de gastheer, -vrouw en hun zoontje. Neem nou de pasta-avond op maandag. Met zo´n 15 a 20 man aan een lange tafel op een zwoele zomeravond. Alles is huisgemaakt. Genietend van meerdere soorten antipasti, verse pasta, heerlijke wijn en heel veel goede gesprekken én lol. En veel limoncello.

Pasta avond bij agriturismo Villa Ferranti Abruzzo


Het strandleven in Abruzzo

Het echte Italiaanse strandleven. Terwijl je ontspant op je ligbed, kijk je naar de familie iets verderop. De mannen zijn druk in gesprek over voetbal of politiek en jij vraagt je af of ze nou ruzie hebben of toch niet? En meerdere generaties vrouwen houden de kinderen in de gaten en kletsen en handgebaren wat af. Het gaat natuurlijk over eten. Wat anders? En je merkt dat je langzaam wegdoezelt. Af en toe slurp je aan je Negroni of Prosecco. Terwijl je op de  achtergrond de azuurblauwe Adriatische Zee hoort ruisen. Wat een leven…..

Struinen in de buurt van Villa Ferranti

Of struinend door de Italiaanse straatjes van het levendige stadje Atri, een kwartier rijden van agriturismo Villa Ferranti. En één van de oudste stadjes van Italië. Waar de oude mannetjes in de bar zitten te kaarten. Hebben ze nou weer ruzie of juist niet? Je gaat zitten en bestelt een caffè. Nee, geen espresso. Niet doen…dat kennen ze hier niet. Bestel maar gewoon een caffè. En je bekijkt het schouwspel van kaartende mannen.

Fietsen, fietsen en nog eens fietsen

Fietsen. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Het was dan ook een kwestie van tijd tot ik een eigen fiets kocht. Het is een tweedehands E-bike. Je kunt hier namelijk heel fijn fietsen door de heuvels, langs de kust. En ik neem je dan ook graag mee op een tocht langs de Trabocchi, vissershutjes in de zee (google maar eens). Het was ooit een spoorlijn en is nu een heel mooi fietspad. Even stoppen en zwemmen en door! O en natuurlijk lunchen…lekker vers, uitgebreid en goedkoop.

Trabocchi kust

Echte ‘Dolce far niente’

En natuurlijk het echte ‘Dolce far niente’! Lekker niets doen. Want dat is ook een kunst. Gewoon genieten van onze prachtige plek. Even geen zorgen, geen deadlines…geen klusjes. Maar gewoon vakantie en luieren. Lezen in de hangmat of in slaap vallen bij het zwembad.

En als je nu nog niet overtuigd bent, bekijk dan even dit filmpje van Agriturismo Villa Ferranti Abruzzo (met veel dank aan Francois en Peter) https://youtu.be/PVrLE70Y-LE

Dan ga ik ondertussen materiaal verzamelen voor mijn volgende blog…….

Arrivederci
Melanie

Scroll naar boven