Over de regio Abruzzo

Over Abruzzo

Villa Ferranti ligt centraal in de bergen van Abruzzo. De regio heeft vier nationale parken die samen eenderde van de hele regio Abruzzo beslaan. Abruzzo wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. De regio beschikt bovendien over een kustlijn (Adriatische zee) met schitterende zandstranden.

Vriendelijke mensen

Veel Noord-Italianen gaan op vakantie naar Abruzzo. Er is dan ook veel te doen en te zien. Zo zijn er operavoorstellingen, georganiseerde (berg)wandelingen, cultuur- en stadswandelingen, religieuze feesten, fietstochten en kanotrips, concerten en poppentheaters voor de kleintjes. Als niet Italiaanse toerist bent u nog één van de weinigen. De mensen behandelen dan ook iedere buitenlandse gast met veel echtheid, enthousiasme en gastvrijheid. Ze zijn trots en helpen u graag.

Nationale parken en bergen

Binnen een uur  rijden bent u in de majestueuze bergen van de Apennijnen. De twee hoogste toppen van de Apennijnen zijn in Abruzzo: De Corno Grande (2.912m) en Monte Amaro (2.795m)

De regio is vooral geliefd vanwege haar vier grote nationale parken. Je vindt hier niet alleen rijke bergflora en –fauna, maar ook de zeldzame Marsicaanse beer, Apennijnse wolven, gemzen, wilde zwijnen, stekelvarkens, adelaars en gieren. Het is een perfect gebied voor wandel- en fietsliefhebbers.

 

Stranden

Binnen een half uur bent u bij de Adriatische Zee, met schitterende zandstranden en schoon en helder water. Abruzzo kent een bruisend strandleven. Bij ons in de buurt zijn er zelfs drie stranden met een Blauwe Vlag. Dat is een milieuonderscheiding voor stranden met uitstekende waterkwaliteit. Dat zijn de stranden van Pineto, Silvi Marina en Roseto Degli Abruzzi. In de zomer vindt u aan de kust vooral Italiaanse toeristen. Dit betekent dat u een bijzonder kijkje krijgt in het echte Italiaanse (strand)leven.

Actief in Abruzzo

Binnen een uur staat u onderaan de gondel en zoeft u naar 2.100 meter hoogte. De bergen zijn heerlijk koel op warmere dagen. U maakt er schitterende bergwandelingen en in de winter kunt u er zelfs skiën!

De regio is zeer veelzijdig en heeft op sportief gebied veel te bieden; wandelen, mountainbiken, wielrennen, bergbeklimmen, paardrijden, (zee)kajakken, zeevissen, raften, bungeejumping, nordic walking, skiën, zeilen, snorkelen en duiken. Het is te veel om op te noemen.

Klimaat

Abruzzo heeft een mediterraan klimaat. In de warme zomermaanden is de temperatuur overdag gemiddeld rond de 25 tot 28 graden Celsius. Het is er bijna altijd zonnig met een aangenaam windje. 's Nachts koelt het vaak af tot 15 a 18 graden.

Kunst en cultuur

De regio heeft veel te bieden op het gebied van cultuur: prachtige steden en middeleeuwse dorpjes. Abruzzo herbergt een schat aan kerkjes met de meest zeldzame fresco’s. Uiteraard kunt u bijna overal lekker eten en dat voor aanzienlijk lagere prijzen dan in andere, meer toeristische regio’s.

Wilt u zich nog meer verdiepen in de Abruzzo? Kijk dan hier www.abruzzoturismo.it

Scroll naar boven