Kom jij in 2024 olijven plukken bij Villa Ferranti?

Heb je altijd al eens olijven willen plukken? Ook in het najaar van 2024 kan dat bij Villa Ferranti. Van 28 september tot 3 oktober organiseren wij, Melanie en Bauke, een olijfplukreis, waarbij je samen met de Italianen aan de slag gaat in onze olijfboomgaard.

Bij aankomst, neem je je intrek in een van de appartementen van de villa. Daarna ontmoet je de andere deelnemers tijdens een aperitivo. Na een ontbijt in de olijfboomgaard help je drie ochtenden mee met plukken. Rond 13:00 uur zit het werk erop geniet je van een heerlijke, Italiaanse lunch. Daarna neem je een duik in het zwembad of verken je de omgeving.

Je sluit de reis af met een bezoek aan de olijfperserij waar je de hectische gezelligheid van een Italiaanse perserij beleeft.

De kosten voor de olijfplukweek bedragen € 698,- op basis van 2 personen (excl. vliegticket en vervoer van en naar de luchthaven van Pescara). Wil je graag een plekje reserveren of meer informatie? Mail naar info@villaferranti.com

Olijfplukreis 2024

Er zijn twee plukreizen (onder voorbehoud dat de olijven dan klaar zijn om geplukt te worden):

Je kunt meedoen aan de olijfplukreis vanaf € 698 voor 2 personen.

De plukochtenden

Je helpt 3 ochtenden mee met de oogst (als je meer wil plukken dan ben je van harte uitgenodigd natuurlijk!). De dag begint met een ontbijt in de olijfgaard. Daarna start de olijfpluk. Ondanks dat de oogst tegenwoordig met pneumatische harken gaat, is het best inspannend werk. Daarom beperken we het plukken tot 3 ochtenden. We plukken in een groep van ongeveer 6 tot 14 personen samen met de Italiaanse olijfboeren. Terwijl je plukt of als je uitrust, kun je genieten van een schitterend uitzicht over de bergen.

Italiaanse lunch

Rond 13:00 uur zit de plukochtend erop en zorgen we voor een heerlijke Italiaanse lunch in onze gezamenlijke eetruimte in de openlucht. Onze Italiaanse vrienden schuiven ook aan. Zo beleef je een echte Italiaanse lunch. Kortom, voldoende afwisseling om van een heerlijke plukdag te genieten.

Daarna kun je een duik nemen in ons zwembad of op pad om een dorpje te verkennen, naar het strand te gaan of de bergen in trekken. De regio Abruzzo heeft het allemaal.

Van olijf tot olie

De week wordt afgesloten met een bezoek aan onze olijfolieperserij waar je de hectische, gezelligheid van een Italiaanse olijfoliefabriek kunt beleven. De eigenaar geeft een rondleiding en vertelt je alles over het olijfpersen. En natuurlijk krijg je een fles olijfolie mee naar huis.

Een olijfplukreis bestaat uit 3 plukochtenden. De andere dagen kun je vrij besteden. Als het regent, kan er niet worden geplukt omdat de kleigrond dan te drassig wordt om op te lopen.

Wat is inbegrepen?

De vanaf prijs voor een olijfplukreis op basis van 2 personen is 698 euro.

Inbegrepen is:
Verblijf van 5 nachten in een stijlvol appartement met eigen terras, entree, goed uitgeruste keuken en badkamer;
3 plukochtenden;
ontbijt op de plukochtenden;
Italiaanse lunch in de buitenlucht (op plukdagen);
Bezoek aan de olijfperserij ‘van olijf tot olie’ met rondleiding en uitleg;
Fles olijfolie van eigen geplukte olijven.

Niet inbegrepen:
vliegtickets en huurauto;
de kosten van de maaltijden op vrije dagen; alle appartementen beschikken over een volledig uitgeruste keuken, waar je je eigen maaltijden kunt bereiden en er zijn goede en voordelige restaurants in de omgeving.

De reis hierheen

De beste manier om naar Villa Ferranti te vliegen is via Weeze Airport in Düsseldorf, van Schiphol via Millan naar Pescara of Charleroi in Brussel. Ryanair vliegt een paar keer per week naar het vliegveld van Pescara. Je hebt soms al een vliegticket vanaf 40 euro per persoon. Villa Ferranti ligt op 45 minuten rijden vanaf Pescara. Op het vliegveld zijn meerdere autoverhuurbedrijven. Wij werken meestal met Herz maar je hebt ook Europcar en Avis. Je hebt wel echt een auto nodig om de omgeving te kunnen verkennen.

Informatie en boeken

Je kunt een aanvraag doen via het reserveringsformulier. Als je een andere vertrekplaats overweegt, een andere aankomst- of vertrekdatum of graag langer wil blijven, dan kunnen we een aangepast reisvoorstel voor je maken. Neem via info@villaferranti.com contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag!

Taalreizen

Wil jij graag Italiaans leren spreken of je Italiaans een stapje verder brengen? Kom naar Villa Ferranti en volg lessen op maat bij onze Italiaanse lerares. Zij is een ervaren en bevlogen lerares die je graag in korte tijd veel Italiaanse kennis van de taal en cultuur wil bijbrengen. Zij woont vlakbij Villa Ferranti en heeft jarenlange ervaring in het lesgeven. Ze spreekt vloeiend Engels.

Flexibele lessen

De lerares past haar lessen aan aan de wensen en het niveau van de cursist(en). Als cursist bepaalt u samen met haar hoeveel lessen u wilt volgen; drie ochtenden van drie uur of een week lang ‘full immersion’ waarbij u iedere ochtend les krijgt, samen lunched, ’s middags vrije tijd heeft en ’s avonds samen eet.  U kunt ook als stel of als familie lessen volgen. En voor jongere kinderen gebruikt zij weer een andere lesmethode dan voor volwassenen. Zij is flexibel en van alle markten thuis.

Dankzij de lessen hebben wij zelf een goede start gekregen in Italië. Het zijn leuke en leerzame lessen van goede kwaliteit.

Les in de olijfgaard

De lerares komt naar Villa Ferranti zodat u les kunt volgen in uw eigen appartement. Of, wat dacht u van een les in de buitenlucht onder de olijfbomen? Er is van alles mogelijk!

Lessen zijn van maandag t/m vrijdag.
Lessen zijn op alle niveaus en lestijden in overleg.
Een les duurt 60 minuten.

Neem voor meer informatie en beschikbaarheid contact met ons op via info@villaferranti.com

Scroll naar boven